IMG_NEW foto Dieke klein
Leuk dat je komt kijken op blijlesjuf.nl!

Mijn naam is Dieke Polstra, getrouwd met een van de grappigste en handigste mensen die ik ken. Samen hebben we twee gevoelige en begaafde dochters, Sofie en Elise, op wie we erg trots zijn.


Al heel jong wist ik dat ik juf wilde worden, en dat gebeurde ook. Ik heb 22 jaar met veel plezier voor de klas gestaan.
Ik merkte echter op, dat ik het fijn vind om alle tijd te hebben om een kind verder te helpen. Dat lukte mij in de overvolle groepen te weinig.
Toen besloot ik het roer om te gooien.

Ik kwam in contact met Janneke Luijkx van Leer, Denk en Doe.
Wij werken met nog twee collega's in verschillende plusklassen voor hoogbegaafde kinderen. Daarnaast begeleid ik enkele van deze kinderen op hun eigen school.
Het afgelopen schooljaar hebben we met een groep hoogbegaafde meisjes gewerkt. Hier lag de nadruk op verbinding, sociaal-emotionele groei en creativiteit. Ik heb nog duidelijker gemerkt dat creativiteit zoveel voor je kan doen. Mede daardoor ben ik begonnen aan mijn opleiding tot creatief kindercoach om zo nog meer kinderen te kunnen ondersteunen.
Daarnaast help ik kinderen met bijlessen.

In deze mooie combinatie kan ik alles kwijt, wat ik belangrijk vind: werken met kinderen, humor, plezier, ruimte, aandacht, ontspanning, creativiteit, enthousiasme, nieuwsgierigheid, verhalen vertellen, spelen en belangstelling hebben voor elkaar.


Mijn waarom

Ik wil het verschil maken voor kinderen. Waarom?


Omdat elk kind een fijne schooltijd verdient. Omdat elk kind het verdient om gezien en gehoord te worden. Dat had ik zelf graag gewild: dat mijn leerkrachten van toen hadden gezien dat mijn schoolwerk tegenviel omdat ik het moeilijk had. Dat ik me altijd anders voelde dan de anderen. En wanneer dat vaak tegen je gezegd wordt, ga je vanzelf geloven dat je anders bent.

Pas jaren later viel het kwartje, niet lang na de geboorte van onze oudste. Zij bleek hoogsensitief te zijn, en dat heeft ze niet van een vreemde.......
Nu ik weet hoeveel kracht er schuilt in hooggevoeligheid. En ook heb ik door de jaren heen manieren geleerd om het als kracht te kunnen inzetten. Dat wil ik graag aan anderen leren.

Ik gun elk kind dat het in zijn/ haar kracht mag staan en vol (zelf)vertrouwen naar de toekomst mag kijken.

Het is bijzonder om op een creatieve manier te kunnen inspelen op wat het kind nodig heeft.

Daar krijg ik heel veel energie van en maakt mij oprecht gelukkig.

wasmachine 2
e54b73a3-5658-4fa6-a8a4-4778932c62b0

Opleidingen en trainingen

Pabo Den Haag
Cursus kinderpsychologie via thuisstudie
In gesprek met ouders
Sociaal-emotionele problematiek
Met sprongen vooruit, hulp bij rekenproblemen
Sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen
Coöperatief leren
EHBO-cursus
Cursus Counseling, via thuisstudie
Cursus Coaching bij HSP, via thuisstudie
Opleiding Creatieve loopbaancounseling bij studio Mattias
Bedrijfshulpverlening
Methodology and English Language for primary teachers course, Canterbury UK
Coachend begeleiden basis
Cursus ”Wat kindertekeningen vertellen” bij de Waterjuffer
Thema-avonden bij de Waterjuffer over kleurenleer, symbolen en gezichtsstructuren
Opleiding Creatief kindercoach bij Intence opleidingen
Veel boeken en artikelen lezen,
maar vooral leren van de vele kinderen die ik in de afgelopen 25 jaar heb mogen leren kennen, waaronder mijn eigen kinderen van wie ik nog elke dag leer.